подарък за имен ден

Името, което сме получили от нашите родители е много ценно. То ни отличава от другите и оформя нашата индивидуалност. Имената са част от идентичността на човека, основен елемент от неговата личност.

Българите, както всички балкански народи, имат толкова много празници и тържества през годината, че едва ли има две седмици без важен празник – Коледа, Великден и рождени дни са водещи в списъка, но не забравяйте и традицията да празнувате имените дни.

Именият ден на човек се пада на точно определен ден, посветен на светец, мъченик или някоя значима личност, на която е кръстен. В много страни тези тържества са вековни традиции и ги смятат за дори по-важни от рождения ден.

Кои са най-добрите подаръци за имен ден?

Има традиция, която гласи, че на имен ден не се кани. Но дори и да решите да посетите именик без да сте поканени, не е никак уместно да се появите на вратата с празни ръце. Чудите се какво да подарите на някого за именния му ден? Да направиш подарък на любим човек за именния му ден е свещено. Неговият специален ден трябва да бъде последван от също толкова изключителен подарък. Чудесен избор са подаръците, подобни за рожден ден: картичка, свежи цветя, кутия шоколадови бонбони и торта. Тъй като всичко опира до името, персонализираните подаръци от всякакъв вид също са страхотна идея. Отделете време, за да потърсите символиката и да подарите нещо, което е свързано с името на празнуващия или светеца-покровител, на който е кръстен. Може да се каже, че на този празник се поднасят от весели и забавни до по-лични изненади. Проявете въображение, развихрете се и бъдете сигурни, че ще се откроите с подарък, с който ще направите именика много щастлив. Подарете истинска и незабравима емоция!

Оригиналността и креативността са основните съставки на рецептата за страхотен подарък!