Ето ги и победителите в National Geographic Nature Photographer Of The Year 2016

1

Категория “Екшън”

Почетно отличие: Jellyfish Feast, New South Wales, Australia

2016-national-geographic-nature-photographer-of-the-year-10

“Зелени костенурки изяждат меките пипала на медуза, която е чест деликатес за много видове костенурки.”

Трето място: Changing Fortunes Of The Great Egret, Hungary

2016-national-geographic-nature-photographer-of-the-year-9

“Невероятна история за успеха на запазването на един вид — голямата бяла чапла бе спасена от изчезване в Унгария, когато през 1921 година са били останали само 31 двойки. По-малко от век по-късно, международните усилия успяха. Сега можем да преброим над 3000 двойки само в Унгария.”

Второ място: Approach, Wray, Colorado

2016-national-geographic-nature-photographer-of-the-year-8

“Торнадо от клас EF2 приближава до къща във Врай, Колорадо, 7 май 2016 година. Веднага щом бяхме в безопастност, когато торнадото се отдалечи и преди да утихне, се покатерихме на хълма, за да видим как са жителите. За щастие всички бяха добре и ние бяхме благодарни за това. Докато проверявах как е една млада жена, излизаща от мазето си, осъзнахме, че наближава нова силна буря — точно над главите ни. Трябваше да бягаме, за да се скрием и направихме това без да си кажем подобаващото довиждане.”

Голямата награда: Sardine Run, South Africa

2016-national-geographic-nature-photographer-of-the-year-6

“Направих тази снимка по време на миграцията на сардини по крайбрежието на Южна Африка. Сардините там са храна за морските птици Morus capensis и обикновените делфини. Ловът стартира от делфините, които са научили специални техники за това. С невероятното си зрение, птиците следват делфините преди да се гмурнат от 30-40 метра височина, пробождайки водата с надолу с главата със скорост от 80 км/ч, за да се нахранят със сардини.”

1 коментар

Comments are closed.