Ето ги и победителите в National Geographic Nature Photographer Of The Year 2016

1

Категория “Пейзажи”

Почетно отличие: Serendipitous Green Meteor, India

2016-national-geographic-nature-photographer-of-the-year-3

“Този зелен метеор е заснет докато се снимаше таймлапс, който да документира урбанизацията в Индия. Камерата бе настроена на 15-секундна експозиция за 999 снимки и това се появи на една от снимките. Зеленият цвят на метеорита идва от комбинацията между нагряването на кислорода и запалващите се минерали, докато скалата навлиза в атмосферата на Земята. Смятам, че тези 15 секунди аз бях най-щастливия фотограф на планетата, за да мога да заснема това нещо.”

Трето място: Pacific Storm, Pacific Ocean

2016-national-geographic-nature-photographer-of-the-year-2

“Колосален купесто-дъждовен облак минава над Тихия океан, докато ние кръжим около него на 37 000 фута, на път за Южна Америка.”

Второ място: Wild Rink, Italy

2016-national-geographic-nature-photographer-of-the-year-14

“Първите студени дни на зимата са замразили повърхността на езеро. Първият сняг показва своята деликатна красота. Бързата скорост на затвора показва в датайли движението на облаците над връх Симон дела Пала, национален парк Паневеджио-Пале Сан Марино в Италия.”

Първо място: Struggle Of Life, Netherlands

2016-national-geographic-nature-photographer-of-the-year-4

“За да се запази естественият път на потоците са необходими много различни мерки. В потокът Леувенумсе, природна организация е опитала да увеличи хетерогенността на речното дъно и задържането на вода като е поставяла мъртви дървета в реката. През есента, когато валят много дъждове, части от гората се наводняват. Един път видях това дръвце във водата, което се опитваше да оцелее при тези сурови условия. Понякога се връщам там, за да правя снимки. Една вечер, условията бяха приемливи.”

1 коментар

Comments are closed.