international-space-station
Снимка: Wikipedia

NASA търси дизайнери за ново приложение за умен часовник, който да служи на астронавтите на борда на Международната космическа станция. Агенцията ще избере само най-добрия от състезанието, което беше обявено вчера на сайта Freelancer.com. Всеки, който има дизайнерски умения, може да се включи, като победителят ще спечели скромната сума от 1500 долара.

Сумата може да не е чак толкова висока, но имайте предвид следното – тук става въпрос за една единствена работа. А също така обърнете внимание на това, че споменахме думата „дизайнери“, а не „програмисти“. Тук не се изисква създаване на приложение, а само дизайн за такова. Идеята, с която можете да участвате, трябва да бъде качена на сайта във формат PNG или JPEG, като най-вероятно след това с приложението ще се заемат инженерите на NASA. Вие обаче, като един потенциален печеливш, ще спечелите и голям жокер в лицето не само на NASA, но и на други създатели на приложения.

Идеята на NASA е да улесни астронавтите, които до момента използват iPad устройства, за да следят своите задължения и програма. Със заменянето на таблетите с умни часовници, агенцията се надява да направи работата на хората в космоса по-удобна. Според данните във Freelancer.com часовникът, който се готви да стане спътник на астронавтите на борда на Международната космическа станция, е новият Samsung Gear S2. Дизайнът на приложението трябва да е съобразен с това.

Е, разгледайте страницата на състезанието и се залявайте за работа. Успех на всички, които решат да се включат.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS