Motorola_Nexus_plus_concept_1

Първите слухове, че Motorola подготвя Nexus устройство се появиха още през 2011 година, когато Google обяви намерението си да придобие Motorola Mobility. Засега това не се е случило, но по последна информация от Android Police скоро нещата може да се променят, тъй като Motorola работи върху Nexus смартфон, който трябва да види бял свят малко преди компанията официално да стане собственост на Lenovo.

Според Android Police става въпрос за 5.9-инчов смартфон с кодовото име Shamu. Досега вътрешните наименования, които Google използва за своите Nexus устройства, винаги са били на морски същества (mako, maguro/tuna, hammerhead, flounder). Shamu пък е име, което увеселителният парк Seaworld в САЩ дава на част от своите косатки, което допълнително навежда на мисълта, че информацията е достоверна.

Ако смартфонът е реален, то най-вероятно той ще се появи през октомври или ноември, когато по принцип Google обявява нови устройства от Nexus линията. Няколко изтекли доклада потвърждават, че има устройство с такова кодово име и то в момента подлежи на тестове. При всички случаи ще разберем повече по темата в идните месеци.