Motorola представи moto g 5G – нов мощен смартфон в семейството на moto g, който се отличава с впечатляващата камера, производителност и разбира се – мобилна връзка от пето поколение. Оборудван е с процесор Qualcomm Snapdragon 750G 5G, в допълнение с изкуствен интелект (AI), подобряващ производителността.

Поддръжката на 5G позволява с телефона да се теглят филми за секунди, да се стриймват тежки онлайн игри без никакво забавяне и да се провеждат много по-пълноценни видеоразговори. В сравнение с четвъртата генерация мобилни мрежи (4G), 5G осигурява по-широка честотна лента, по-ниска латентност и по-малко закъснение.

Системата от три камера на moto g 5G е разработена на базата на впечатляваща визуална технология. Това включва 48 МР основен сензор с технологията Quad Pixel, ултраширокоъгълен обектив, както и специална Macro Vision камера, която приближава 5x повече до обекта. Освен това, 16 мегапикселовата основна селфи камера с голям, 2.0 μm размер на пикселите прави съвършените снимки за Instagram, благодарение на технологията Quad Pixel.

moto g 5G разчита на батерия с капацитет 5000 mAh, която издържа два дни с едно зареждане, а процесорът разполага с технологии, подобряващи ефективността. Когато батерията все пак се изтощи, 20W зарядно устройство TurboPower дава 10 часа енергия само за 15 минути в контакта.

Дисплеят на смартфона е 6,7 инчов MaxVision FHD+ и разполага с HDR10 технология, при съотношение на картината 20:9, което предлага изчистен и елегантен дизайн въпреки големия екран. Производителността на този телефон е допълнена с до 6GB RAM, 128 GB вградена памет и възможност за до 1 TB допълнителна памет чрез слот за microSD карта.

Друга новост е изцяло преработеното приложение на камерата – с нов дизайн, който подрежда най-използваните функции в долната част на екрана, като позволява по-лесното и по-интуитивно снимане. Включени са и функции като видео с цветен акцент, което позволява да запазваме определени цветове в кадъра и да правим всичко останало черно и бяло. Лицевото разкрасяване е достъпно и за видео. Функцията коригира автоматично дефектите и несъвършенствата, така че винаги обектите на снимката да изглеждат по най-добрия начин.

Устройството разполага и със специален бутон за Google Assistant отстрани на корпуса, който улеснява връзката с изкуствения интелект на Google. Операционната система е Android 10, към която е добавен My UX.