Apple планира да пусне монитор, който остава включен, когато изключите своя Mac

След последните нововъведения при iPhone 14 pro, Apple планира да ни зарадва с външен Mac монитор. Той ще може да действа като интелигентен домашен дисплей, когато Mac премине към sleep mode или е изключен.

Функцията ще бъде достъпна на поне един монитор в предстояща гама, която вероятно ще включва наследници на Pro Display XDR и Studio Display на Apple.

Нови възможности

Подобно на Studio Display, новият монитор с възможности за интелигентен дом ще работи на чип. Последният е използван за първи път в iPhone. Студийният дисплей съдържа чипа A13 на Apple. Той е същият, който се въвежда в линията смартфони на iPhone 11.

Предстоящият интелигентен дисплей може потенциално да работи на A16, наблюдаван в iPhone 14 Pro. Именно последното устройство въведе подобна функция за винаги включен дисплей в гамата смартфони на Apple.

Alwayson display

Постоянно включеният дисплей на iPhone 14 Pro в момента показва това, което бихте видели, ако докоснете своя телефон, за да погледнете данните на екран си, като време, тапет и уиджети на приложения, макар и с много по-слаба яркост.

По-късно тази година Apple ще пусне iOS 17 заедно с предстоящия iPhone 15. iOS 17 ще въведе нов режим на интелигентен дисплей за iPhone, който прави този винаги включен дисплей да имитира функциите и информацията, които бихте видели на интелигентен дисплей на Google или Amazon. Тази продуктова категория все още не е станала повсеместна.

Любопитни факти

iOS 17 на Apple ще добави по-добра автоматична корекция, режим на готовност, часовник и други. Можем да очакваме интелигентният дисплей за монитора на Mac да работи, като наподобява функцията на iOS 17. Но докато iOS 17 е планиран да стартира тази есен, новият дисплей на Mac няма да се появи на пазара до следващата година.

Предстоящите промени включват и подобрения в AirPods. Apple възнамерява да персонализира кутията за зареждане на AirPods от собствения Lightning порт на компанията към USB-C. Можем да очакваме подобна промяна за iPhone 15 тази есен. Гигантът също планира да въведе нови здравни функции за AirPods, като софтуер, който ви помага да тествате загуба на слуха.