Мобилтел ЕАД продължава да е с най-голямо 3G покритие в България.

София,

5 юли 2012 година

По данни на КРС компанията има най-голям ръст на 3G покритието през 2011 година сред телекомите

Мобилтел е телекомът с най-голямо 3G покритие по територия – 89.50 процента. Данните са от доклада на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за 2011 година. В документа е посочено също, че за едногодишен период Мобилтел има най-голям ръст на 3G покритието по територия сред телекомите.

Данните на регулатора идват като резултат от социалния подход на Мобилтел при прилагането на инвестиционната програма на телекома – инвестиции в инфраструктура в по-малките населени места, а не само в централните градове на страната, откъдето идва по-бърза и по-голяма възвръщаемост. Компанията си сътрудничи с общините за разширяване на броудбанд покритието и в най-отдалечените райони на България. Осигуряването на достъп до високоскоростен интернет е базова предпоставка за регионалното развитие на страната и за осигуряване на достъп до онлайн услуги.

Освен най-голямо 3G покритие по територия за 2011 година, Мобилтел има и най-бързата 3G мрежа в България до този момент, след като компанията за втора поредна година получи сертификат от германската компания за контрол на качеството на мобилните мрежи NET CHECK. В рамките на независимо измерване, проведено от сертифициращата компания през февруари и март 2012 година, беше констатирано, че мрежата от трето поколение на Мобилтел осигурява най-добри резултати по отношение на скорост за приемане и предаване на данни, както и по отношение на бързина за зареждане на HTTP сайтове.

М-Тел все още е единственият телеком у нас, който предлага най-висока скорост при използването на мобилен интернет в най-много населени места. 3G мрежата на телекома поддържа скорост до 42 мегабита в секунда, която вече може да се ползва в 19 града в страната. Над 5 500 000 човека пък могат да ползват 3G мрежата на компанията, която поддържа скорост до 21 Mbps.

През 2012 година Мобилтел стартира  тестова мрежа от четвърто поколение в четири града на България, предоставяйки на клиенти възможността да опитат нейните възможности.

За 15 години инвестициите на Мобилтел в мрежата и развитието на портфолиото на компанията надвишават 2.5 млрд. лева.

2 Коментари

Comments are closed.