Снимка: MKBHD / YouTube

Все още има доста време преди официално да видим RED Hydrogen One на пазара, но ето че компанията се е свързала с YouTube влогъра MKBHD (Marques Brownlee), така че той да може да ни покаже ексклузивни кадри на прототипната джаджа.

Да, това, което виждате на снимките тук, както и във видеото по-долу, е прототип. Но По думите на MKBHD, устройството е много близо до финалния си вид (очаква се единствено аудио жакът да бъде преместен в горната част на смартфона).

Като говорим за външен вид, можем да споменем няколко думи за първият RED телефон — той ще дойде с 5.5-инчов дисплей, скенер за пръстови отпечатъци, вграден в power бутона, голяма двойна камера, USB Type-C, модулни възможности и отделен бутон за правене на снимки и видео.

По външния вид на смартфона забелязвате, че той изглежда доста голям и здрав. Страничните му панели биха били удобни за хващане, докато MKBHD докладва, че в горната и долната си част задния панел е направен от кевлар.

Още по-интересно става обаче, когато в играта влезе един от модулите, който ще може да се закача за Hydrogen One. Това е една голяма допълнителна камера, която ще направи снимането с тази 1200-доларова джаджа още по-забавно. Дори и без камера модула обаче, от RED смятат, че снимачните възможности на Hydrogen One ще бъдат надхвърляни само от други RED камери (очаква се този смартфон да снима по-добре дори и от DSLR фотоапарат).

По-долу можете да видите снимка и на въпросния модул. Какво мислите? Ще стане ли RED Hydrogen One бъдещето на смартфон фотографията? Споделете с нас в коментарите.

Снимка: MKBHD / YouTube