Windows 11

Microsoft Windows 11 ще бъде представен пред света на 24 юни.Софтуерният гигант е в затруднение относно промените, които предстоят.Изпълнителният директор на компанията Сатя Надела обаче, на конференция за разработчици през май, сподели някои неща за предстоящите промени и новости, които могат да очакват потребителите.

Един от популярните анонси за новият Windows е, че се очаква да получи основен ремонт, както по отношение на естетиката, така и по отношение на функционалността.

Очаква се Microsoft да въведе някои значителни промени в потребителския интерфейс на Windows, който е бил под тайното кодово име „Sun Valley“. Подобно на всяка голяма актуализация на Windows, Microsoft също се очаква да представи и ново лого за операционната система.

Някои от промените вече са ясни и са в ход. Компанията напълно актуализира иконографията в новия ъпдейт. Част от иконите са останали още от Windows 95.

Очаква се още софтуерният гигант да поправи някои основни фундаменти, което включва проблема с приложенията на множество монитори и по-добра поддръжка за Bluetooth аудио. Microsoft също работи върху собствения си магазин за приложения, за да направи подобрения и още опции за плащане. Включването на повече приложения също ще стимулира разработчиците да продължат да работят с операционната система.

Също така се очаква Microsoft да възнагради своите разработчици и създатели по-добре, за да ги ангажира още повече с операционната система. По време на конференцията Build, Сатя Надела заяви, „скоро ще споделим една от най-значимите актуализации на Windows от последното десетилетие, за да отключим по-големи икономически възможности за разработчици и създатели“.