След като в началото на годината Microsoft Office бе представен със своя версия за таблети с Android, голяма част от потребителите със смартфони останаха недоволни. Мобилното приложение предлага редица удобства и е добре оптимизирано, за да работи със системата на Google. От днес Microsoft Office се предлага и за смартфон потребители. На практика голяма част от функционалноста е безплатна, като са платени единствено някои възможности, които се използват най-вече от бизнес потребителите.

Microsoft Office Mobile дава възможност за синхронизация на файловете в облачните услуги за съхранение, което е особено удобно, когато се правят леки корекции из път. Както при приложението за таблети, и тук могат да се създават таблици, графики и чертежи чрез графичните инструменти. Microsoft изрично посочват, че са се съобразили с обичайните размери на екраните на смартфоните и са оптимизирали менютата и всички елементи на програмите, за да са максимално удобни и четливи.

За да се ползва новото приложение е нужно да имате устройство с Android версия 4.0. или по-нова, но за съжаление все още не е добавена поддръжка за Android M. Можете да свалите Microsoft Office Mobile безплатно от Google Play.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS