Макар Office приложенията да са видими в Windows Store, от днес Microsoft вече позволява тяхното първоначално сваляне и ъпдейтване директно през магазина за приложения на компанията.

Интеграцията се извършва с идеята бъдещите потребители на Windows 10 S да имат лесен и удобен начин да инсталират Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access и Publisher. Напомняме, че Windows 10 S позволява инсталиране на приложения само от Windows Store. OneNote няма да е включен в пакета; вместо това ще се инсталира Universal Windows Platform вариантът.

Microsoft споделят обаче, че версията на Office от Windows Store ще има някои ограничения. На първо място, тя е 32-битова и няма да можете да инсталирате 64-битова такава. Освен това няма да се поддържа инсталирането на разширяващи възможностите добавки.

От днес Office е наличен за Preview сваляне от Windows Store, като пълната версия ще е достъпна малко по-късно. За който не желае да използва тази версия на Office пакета, стана ясно, че за Windows 10 S ще са налични и мобилните варианти на Office.