Снимка: Mashable.com

Microsoft

Главният маркетинг директор на Microsoft Нийл Бродли сподели днес пред The Verge, че колкото и да се чака флагман от  тях сега, такъв няма да видим. Причината е, че компанията се е фокусирала върху изграждането на следващата версия на операционната си система Windows 10.

Виж още: Ревю на Apple iPad mini 3

Много фенове на Windows Phone платформата чакат нов хай-енд телефон, който да може да се противопостави на показаните вчера HTC One M9 и Samsung Galaxy S6 / S6 Edge. Тези хора ще трябва да се задоволят само с нискобюджетните Microsoft Lumia 640 и 640 XL, които бяха представени официално днес. Според наученото, очаква се Windows 10 да се появи към края на лятото тази година, което означава, че сериозен последовател на Lumia 1020 ще се появи не по-рано от октомври. Това е малко разочароващо, но пък от друга страна бъдещата глава на фамилията Lumia ще има какво да покаже с последния софтуер от компанията.

Лошото е че липсата на приложения за Windows Phone и малкият дял на Microsoft си играят с тях. Към момента Apple и водачът Android така са притиснали конкуренцията, че дялът на производителя е само 2,7%. И намалява… Представянето на новите нискобюджетни Lumia телефони има за цел да увеличи продажбите, но дали ще бъде достатъчно, не се знае.

А докато си говорим, Microsoft все още тества Android приложения за новата Windows 10 като очевиден план Б. Дали това ще помогне в борбата за клиенти е рано да се каже. Дано поне в крайна сметка в началото на есента бъдем приятно изненадани – по добре късно, отколкото никога.