microsoft smartwatch

microsoft smartwatch

Всеки ден чуваме за разработката на умни часовници, коя голяма компания обаче още не се е включила? Microsoft, разбира се, но по данни на Forbes, това съвсем не е така. Гигантът разработва свое устройство, което според изтеклата информация ще бъде наистина интересно.

Първият фактор, който ще го направи уникално е това, че ще може да работи с устройства, задвижвани от Android, iOS или Windows Phone, което на фона на останалите часовници на пазара, някои от които са ограничени дори по марки и модели, наистина ще бъде голямо предимство.

Следващата любопитна подробност е мониторът за измерване на сърдечната честота, който ще работи непрекъснато, а не само когато потребителят го включи. Според източниците часовникът ще издържа в този режим два дни без зареждане, което го поставя на едно ниво по този показател с Gear Fit на Samsung.

Другото интересно решение на компанията е да постави дисплея от вътрешната страна на китката, което ще спомогне за повече дискретност относно получените уведомления.

И накрая, но не на последно място, Microsoft е използвала служители от подразделението Xbox Kinect при разработката на часовника, за да помогнат за хардуера и технологиите, а това е едно от най-успешните звена на компанията.

Разбира се цялата тази информация не е потвърдена от Microsoft и няма данни кога устройството ще се появи на пазара, но с оглед на това, че се очаква Apple съвсем скоро да представи своя iWatch, а останалите мобилни гиганти вече имат по няколко поколения подобни устройства, можем да предположим, че компанията ще се включи в надпреварата в рамките на няколко месеца.