windows-android

Тери Майерсън, директор на отдела за операционни системи в Microsoft, нападна Google за политиката ѝ по отношение на ъпдейтите. Това се случи по време на конференцията Ignite, която се проведе в Чикаго. Майерсън заяви, че „Google изпраща голяма купчина… код, без да поеме ангажимента да актуализира вашите устройства. Google не поема отговорност да ъпдейтва устройствата на клиентите и отказва да поеме отговорност, оставяйки крайния потребител и бизнес все по изложени всеки ден, в който използват Android устройство.“

Въпреки че остро разкритикува Android, Майерсън не разкри какви са плановете на Microsoft да заобиколи мобилните оператори и да предоставя редовни ъпдейти за Windows 10 телефони в бъдеще. Kомпанията не улесни потребителите на Windows Phone, нямаше ъпгрейд от Windows Phone 7 до Windows Phone 8, a тези с Windows RT пък въобще няма да получат Windows 10.

Microsoft не може да се похвали с перфектно минало, когато става дума за актуализации, но смята да промени това с излизането на Windows 10. „Ние няма да предоставим всички ъпдейти на всички потребители в един голям ден от месеца“, обясни Майерсън, отбелязвайки, че софтуерният гигант ще продължава да пуска ъпдейти за Windows 10 поетапно – идеята беше представена в една от предварителните версии на операционната система, позволявайки на някои потребителите да получат най-новото, а на други да изчакат, докато има налични по-стабилни версии без бъгове.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS