Nokia-Lumia-930-Picture-13

Microsoft работи по два хай-енд Limia телефона за Windows 10. В момента се разработва флагман с кодовото име Cityman, както и още един модел от висок клас с кодовото име Talkman. Тази информация първо беше публикувана от Unleash the Phones, след което бе потвърдена от The Verge. Microsoft ще подходи подобно на Apple, пускайки две устройства с по-големи дисплеи, но със сходни характеристики.

Cityman ще бъде дългоочакваният флагман, който ще дебютира след пускането на Windows 10. Той ще предлага 5.7-инчов QHD дисплей, 8-ядрен процесор на Qualcomm, 3GB RAM и 20-мегапикселова основна камера. Към спецификациите му още са включени слот за microSD карта, 32GB вградена памет, както и опция за премахване на задния капак за смяна на батерията. Cityman ще поддръжа новата функция Continuum, която може да превърне всеки телефон в PC.

Talkman Lumia, от друга страна, ще бъде по-малък от Cityman. Той ще дойде с 5.2-инчов QHD дисплей, шестядрен Qualcomm процесор, 3GB RAM и 20-мегапикселова камера. Както виждате, голяма част от характеристиките са еднакви, освен процесорът и екранът, които са основните промени. Очаква се и двата нови модела да имат тройна LED светкавица и 5-мегапикселови предни камери.

Миналата седмица Microsoft разкри, че Windows 10 ще бъде пуснат за персонални компютри през лятото, но мобилната версия на операционната система ще е налична на по-късен етап. Двета нови смартфона от серията Lumia ще дойдат с Windows 10 и ще бъдат представени по-късно през годината.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS