След като в началото на този месец Microsoft пусна първия голям ъпдейт за Windows 10 (т.нар. Anniversary Update), е време той да дойде и за мобилната версия на операционната система. В специален блог пост днес компанията обяви, че притежателите на Lumia смартфони вече могат да започнат да проверяват за ъпдейта в настройките на своите телефони.

Макар и с не чак толкова много подобрения и нови функции както десктоп варианта на Windows 10, мобилната му версия също ще се нарадва на допълнения. След ъпдейт, потребителите ще получат леко променено Settings меню, бърз достъп до медия и камера от заключения екран, както и изцяло реновирано универсално Skype приложение. Освен това Windows 10 Mobile вече ще поддържа скенери за пръстови отпечатъци и един куп нови емотикони.

Разбира се, достъпността на Anniversary Update зависи както от устройството и неговия производител, така и от региона, в който се намирате и мобилния ви оператор. Така че просто проверявайте от време на време и дано ъпдейтът да пристигне по-бързо.