Изглежда Microsoft иска да се върне на пазара за смартфони и то ударно — нов патент показва идеята им за устройство, което се разгъва и от голям смартфон се превръща в таблет. Това е доста нестандартен подход, който приляга на Microsoft и тяхната Surface линия от устройства.

Както можете да видите от скрийншотите, джаджата притежава подвижна панта, която ѝ позволява да се сгъва и разгъва, като дисплеят става два (или дори три) пъти по-голям, вероятно за да се използва като многофункционален таблет. Мозъкът зад патента е Кабир Сидики, който е преди е патентовал други Microsoft технологии, впоследствие превърнали се в реалност — Surface kickstand и Surface camera. Това обаче не значи, че новооткритият патен също ще се появи на пазара.

microsoft-surface-phone-patent-2Както знаем много добре, компаниите патентоват какви ли не технологии, които биха разработили в бъдеще. Това не изключва Microsoft, разбира се, но в повечето случаи много от тях не виждат бял свят.

И все пак, интересно е да помислим какъв ли смартфон биха ни предоставили от Microsoft, ако този патент бъде разработен. Слуховете, цитирани от The Verge, сочат, че компанията има желание да представи въпросния новопатентован смартфон още тази година. Дали обаче това ще стане, няма как да знаем, преди някаква премиера да бъде потвърдена.

microsoft-surface-phone-patent-3