windows-10-1-billion

Microsoft има големи надежди за Windows 10 и иска новата версия на операционната система да бъде най-успешната до момента. Днес Тери Майерсън заяви, че Microsoft иска да види Windows 10 на 1 млрд. устройства в рамките на следващите две или три години след пускането й. „Никоя друга платформа, работеща във всяка екосистема, не е налична на 1 млрд. устройства“, добави той.

Microsoft вярва, че ще постигне тази си цел с безплатните ъпдейти, нови устройства и планове за бизнес потребители. За сравнение, трябваха близо 15 месеца за продажбата на 200 милиона лиценза за Windows 8, но очакванията за Windows 10 са много по-големи.

Желанието на Microsoft няма да се реализара само чрез наличието на Windows 10 в нови устройства – операционната система ще достигне като ъпдейт и до по-старите модели и по-старите версии на софтуера. Това е една от големите битки на гиганта, която до момента не е увенчана с пълен успех. Компаниите са изградили своята IT инфраструктува върху по-стари версии на Windows и те честно не са склонни да променят инструментите, използвани от хората всеки ден. Успее ли Microsoft да ги накара да ъпдейтнат, то налице ще бъде една много по-добра екосистема, а разработчиците ще знаят, че основният фокус ще бъде върху Windows 10.

Целта за широкото приемане говори за бъдещето, което Microsoft има намерение да начертае – компанията не продава просто операционна система, тук услугата е над нея. Повече хора с Windows 10 означава повече хора, които могат да използват тези услуги, а това са добри новини както за Microsoft, така и за разработчиците. Остава само да разберем дали летвата не е вдигната прекалено високо.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS