acompli

Преди няколко дни в блога на американското подразделение на Microsoft случайно беше публикувана информация, че компанията възнамерява да купи Acompli. Това е фирма, която разработва мобилно приложение за електронна поща. Вчера двете компании потвърдиха информацията, че Microsoft ще заплати 200 милиона щатски долара за закупуването на Acompli.

ВИЖ ОЩЕ: Кои са най-подходящите подаръци за Коледа

Сделката ще позволи на приложението да достигне до милиони потребители по целия свят. Acompli ще работи заедно с Office 365 и ще предложи самостоятелни имейл продукти за платформите iOS и Android. Чрез приложението и сделката с Microsoft, Acompli ще съчетава много по-добре данните на потребителите.

Интересното при тази сделка е, че ще продължи поддръжката на конкурентни на Microsoft услуги. Мобилното приложение поддържа не само Exchange, но и Gmail, Google Apps, iCloud и Yahoo. Една не малка част от потребителите на Acompli го използват точно с тези услуги. Реално ситуацията е такава, че Microsoft ще помага в разработката на приложение, което поддържа конкурентни услуги и продукти. Интересът на американския гигант е в бизнес възможностите на Acompli.

Не е ясно дали Microsoft ще вземе технологии от мобилното приложение и ще ги интегрира изцяло в своите продукти в един момент, както се е случвало и преди. Засега работата по електронна поща остава основна задача за Acompli.