windows 365

Microsoft подаде заявление за запазване на търговската марка Windows 365 миналия месец. Това най-вероятно означава, че компанията има намерението да представи нова услуга или група от услуги, които ще използват това име. През 2011 година Microsoft по същия начин запази Office 365 и създаде своята абонаментна програма за Microsoft Office продуктите си.

Виж още: Ревю на LG G Watch R

Много е вероятно тази търговска марка да е свързана със слуховете и предположенията за евентуален абонаментен модел за ползване на бъдещата Windows 10 операционна система. През последните няколко публични представяния Microsoft коментира, че е възможно да видим Windows 10 като услуга, а не като продукт. Това означава, че има голяма вероятност това да се случи.

До този момент знаем със сигурност единствено стъпките за надграждане до бъдещата версия на Windows, но не знаем подробности за нейното закупуване като самостоятелен продукт. Ако наистина Windows 365 се окаже абонаментен достъп за ползване на операционната система, тогава е много възможно това да се обвърже и с други услуги като Office 365 и OneDrive. Ще очакваме подробности по случая, за да разберем какви са намеренията на Microsoft.