Снимка: Shubhan Chemburkar

Разработчикът Шубан Чембукар от Индия е забелязал много интересен жокер за нови Surface устройства при посещението си в Building 88 на Microsoft в Редмънд. Там компанията има специална стена, на която има изложена информация за джаджи на Microsoft през годините. Разбира се, има такава и за последните Surface Pro таблети и миналогодишния Surface Book. По-интересното обаче е това, че софтуерния гигант има отделено място и за очаквани скоро нови Surface устройства.

Погледът веднага се привлича от нарисуваният силует на лаптоп-подобна джаджа с цифрата „2016“ изписана на нея. Това ще рече, че със сигурност можем да очакваме нов Surface тази година. Не е ясно дали той ще е таблет или пък нов лаптоп. Както знаете, Microsoft готвят и смартфон от серията Surface, чиято премиера обаче още не е ясна.

Освен специално отделеното място за устройство от тази година, на стената се виждат още и три кътчета за неща, които ще излязат на пазара през 2017 година. Това най-вероятно ще са наследниците на Surface Pro 4 и Surface Book.