По време на автомобилното шоу в Детройт този уикенд, Mercedes-Benz представиха най-новото попълнение в линията си високопроходими автомобили. Това е G550, или още т.нар. G-класа. Интересното в случая е, че най-накрая Mercedes модернизират тази кола, която съществува вече 40 години и почти не е променяна.

Модернизирането включва в себе си добавянето на два TFT екрана и гласов асистент, наречен MBUX. Освен на Detroit Auto Show, посетителите на CES също са имали възможност да тестват гласовия асистент.

G550 е новият модел за 2019 година и въпреки това на външен вид много прилича на своите предшественици. Това, разбира се, не е лошо, предвид че дизайнът на G-класата е така да се каже класика в жанра — голям, груб и мощен автомобил.

Голям, груб и мощен автомобил, който не всеки може да си позволи, все пак. Mercedes-Benz G550 излиза на пазара по-късно тази година, като цената му тръгва от 125 000 долара.

Спецификациите включват 4-литров twin-turbo V8 двигател с мощност 416 конски сили, а TFT дисплеите са по избор. Основните предимства пред предишните модели е, че новата G-класа е с по-просторен интериор, а феновете на модела ще могат да продължат да се радват на класическия дизайн.