Ето че и Meizu представиха тазгодишните си флагмани. В случая телефоните са два и можем да ви гарантираме, че техните спецификации не са най-интересното, което те предлагат. Meizu Pro 7 и Meizu Pro 7 Plus са джаджи с два дисплея. Тук обаче не говорим за втори дисплей като този при LG V20 — смартфоните на Meizu имат втори AMOLED дисплей на гърба си, точно под двойната камера.

Дисплеят се рекламира с възможност да показва нотификации, времето, музиката, която слушате в момента и още какво ли не. Това обаче не е всичко — може би най-полезната функция е тази, при която можете да разчитате на по-малкия дисплей да ви помогне да си направите селфи с основната двойна камера.

Като говорим за двойната камера — тя притежава два сензора с по 12 мегапиксела резолюция. Липсва по-подробна информация за камерите обаче. Предната такава идва с 16 MP сензор.

Колкото до самите спецификации, Meizu Pro 7 идва с 5.2-инчов Super AMOLED дисплей и Full HD резолюция, 4GB RAM, 64GB вградена памет и процесор Helio P25. Батерията е с капацитет 3000 mAh. По-големият му брат Meizu Pro 7 Plus е с 5.7-инчов QHD дисплей, 6GB RAM, 128GB вградена памет, процесор Helio P30 и 3500 mAh батерия. И двата телефона притежават USB Type-C портове и разработената от Meizu технология за бързо зареждане mCharge.

Флагманите на Meizu дебютират в Китай на 5 август на цени приблизително 430 долара (за Pro 7) и 530 долара (за Pro 7 Plus), съответно. Все още няма информация кога и дали телефоните ще се предлагат извън Азия.