Потайността на стартъпа Magic Leap направи така, че много хора да се съмняват в достоверността на твърденията им и да смятат, че компанията никога няма да представи работещ продукт. Това обаче се променя днес, след като очилата за добавена реалност Magic Leap One бяха официално обявени.

Джаджата трябва да дебютира на пазара по някое време през 2018 година, като комплектът за софтуерна разработка (SDK) се очаква още в началото на следващата година.

Rolling Stone са били поканени от Magic Leap да пробват демо съдържание и по техни думи „не е имало забиване или забавяне, дори когато се разхождах наблизо и далече около представлението“. Демото е съдържало виртуален концерт, виртуален комикс и персонажи, които са реагирали на движението на очите на потребителя.

Самият Magic Leap One представлява комплект от очила, контролер и Lightpack —  управляващ компютър във формата на шайба. Той може да бъде закачен за колан или някакъв друг държач, така че да стои винаги с вас докато ползвате устройството.

По думите на основателя на Magic Leap Рони Абовиц (Rony Abovitz), Lightpack е мощен горе-долу колкото MacBook Pro или Alienware компютър и притежава собствена видео карта. В очилата има още един по-маломощен компютър, който има възможности за машинно обучение. Самите очила имат четири микрофона, поне шест външни камери за ориентация в пространството, както и вградени говорители.

Още, от Magic Leap обещават, че устройството им така се ориентира в пространството, че може да запомня заобикалящата го среда — „Поставете виртуален телевизор на стената над камината си и когато се върнете по-късно, телевизорът ще бъде точно там, където сте го оставили.“

Все още няма информация за премиерната дата на Magic Leap One, както и за цената на този продукт. В сравнение с Microsoft HoloLens обаче, можем да се обзаложим, че той също няма да е евтин.