mac_30th_movie

За да отбележи тридесетата годишнина на компютрите Mac, Apple подари празнични тениски на служителите в магазините си, промени дизайна на началната си страница, а изпълнителният й директор Тим Кук даде ексклузивно интервю за американската телевизия ABC News.

Но най-голямата изненада от ябълковата компания се появи десет дни след рождения ден — късометражен филм, заснет в 10 страни от 5 континента, показващ всичките любими неща, които хората правят с продуктите на Apple. Филмът е заснет само с iPhone, а монтирането му (използвайки Mac, разбира се) е отнело цяла седмица.

Клипът, който се появи в уебсайта на Apple вчера, започва с представянето на Mac преди 30 години с обещанието технологията „да отиде в ръцете на хората“. През следващите 125 секунди, Apple показва точно как е спазила своето обещание. Хората по целия свят използват днешните компютри Mac, за да редактират документи, да организират археологически разкопки, да контролират роботи и да ръководят симфонични оркестри.

Вместо да плаща за скъпа телевизионна реклама, Apple предпочете да качи видеото в YouTube и да остави на медиите, феновете и социалките сами да го разпространят. Ето я и самата реклама: