Microsoft обяви, че смартфонът  е вече наличен на българския пазар, като продажбите на устройството започнаха на 1-ви октомври. Благодарение на широкоъгълната предна камера, достъпната цена, стилния и компактен дизайн и интегрираните Microsoft услуги, Lumia 735 позволява на хората лесно да заснемат и споделят своите изживявания.

Lumia 735 съчетава елегантен и ярък дизайн и висока функционалност, за да предложи на потребителите безкомпромисно качество. Заедно с интегрираната 4G LTE свързаност, Lumia 735 осигурява изключително персонализиране благодарение на Windows Phone 8.1:

 • Широкоъгълната предна камера е идеална за Skype видео разговори. Тя позволява на хората да споделят повече от света около тях или да добавят повече приятели и роднини в разговора.
 • Насладете се на невероятни селфита с 5-мегапикселовата Full HD предна камера и ги споделяйте бързо и лесно в социалните мрежи като Facebook и Instagram.
 • Благодарение на фокусното разстояние от 24мм, предната камера на Lumia 735 улавя повече детайли в снимката.
 • Селфитата стават уникални с подобрената функция Lumia Selfie, която е предварително инсталирана на Lumia 735.
 • Мощният Qualcomm® Snapdragon™ 400 процесор с четириядрен 1.2 GHz CPU осигурява по-бързо и по-гладко потребителско изживяване, с последната версия на Windows Phone 8.1, включваща център за нотификации Action Center и бързата клавиатура Word Flow. Процесорът Snapdragon 400 е продукт на Qualcomm Technologies, Inc. (QTI), дъщерно дружество на Qualcomm Incorporated.
 • Гледай своите любими предавания, филми и видео клипове на широкия 4.7-инчов HD OLED екран с ъгъл на видимост от почти 180 градуса дори и при ярка слънчева светлина.
 • Отлична интеграция на услугите на Microsoft, като Skype и Microsoft Office, включително Outlook, Word, Excel, OneNote и PowerPoint, които са предварително инсталирани на устройството, за да осигурят висока функционалност, когато сте в движение.
 • 15GB безплатно съхранение на файлове на облачната услуга на Microsoft OneDrive, което позволява синхронизация, съхранение, достъп и споделяне на съдържание.
 • Добавете различни плейлисти, маршрути в услугата HERE, уеб страници или документи като живи плочки на Старт екрана за по-лесен и бърз достъп.
 • Очаква ви един цял свят от приложения за Windows Phone, включително популярните Instagram, Vimeo, Uber и Flipboard, както и приложения, които се синхронизират между различните устройства и позволяват на потребителите да продължат работата си на всяко едно от тях.
 • Услугите HERE Maps и Drive+ са лесни за употреба с широкия 4.7-инчов екран.
 • Вграден нискоенергиен чип SensorCore следи физическата активност и локацията на потребителите чрез следващото поколение фитнес приложения като Bing Health & Fitness, Fitbit и Adidas MiCoach.
 • Батерията с капацитет 2220 mAh издържа oще по-дълго, когато смените панела на устройството с панела за безжично зареждане (поставката за безжично зареждане се продава отделно).

 

“Потребителите вече не използват толкова много предната камера за селфита или Skype разговори, колкото за да споделят къде са и какво правят,” каза Росен Петков, изпълнителен директор на Microsoft Mobile за Румъния и Балканите. “С Lumia 735 ние позволяваме на хората лесно да улавят и споделят своите изживявания чрез уникалните иновации на Lumia и най-доброто от опита на Microsoft.”

Продажбите на Lumia 735 на българския пазар започнаха на 1-ви октомври, като устройството се предлага в тъмно сив и бял цвят.

 

Технически характеристики:

  Lumia 735
Операционна система Windows Phone 8.1 с Lumia Denim
Екран 4.7” HD OLED 720×1280 екран

2.25D curved glass

Функция Sunlight Readability,

Технология Super Sensitive Touch за управление на смартфона с ръкавици и нокти

Батерия Капацитет на батерията: 2220 mAh

Безжично зареждане

Свързаност Snapdragon 400 процесор с интергиран 4G LTE модем, NFC,  навигационна система Qualcomm® IZat™ GNSS (включително и BeiDou), 802.11n Wi-Fi, BT 4.0 LE и FM, microUSB, DLNA, Nano SIM
Процесор Snapdragon 400 процесор, 1.2 GHz quad-core CPU
Основна камера 6.7-мегапикселова  FF камера, функцията Nokia Camera, LED светкавица
Предна камера 5-мегапикселова широкоъгълна Full HD предна камера, 1080p видео
Памет 8GB + 15GB безплатно съхранение на файлове в OneDrive,  поддръжка на micro SD карта памет и максимален капацитет от 128 GB