Снимка: The Verge

Днес сутринта LG представи нещо ново и интересно на току-що започналия Световен мобилен конгрес в Барселона. Това са пресните умни часовници LG Watch Urbane, които имат с какво да ви заинтригуват.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Apple iPad mini 3

На снимката по-горе е Urbane LTE, което значи точто това, което си мислите – умен часовник с LTE свързаност. Корпусът му е стандартно разграфен през 5 минути, за да можете да го използвате и като часовник със стрелки. Трите контролни бутона отстрани също наподобяват тези при обикновен часовник, но не това е най-интересното. Джаджата може да бъде използвана за писане на съобщения и провеждане на обаждания абсолютно автономно – няма нужда да е свързан със смартфон. За целта обаче ви трябва втора SIM карта с отделен мобилен план, което може би няма да прозвучи удобно на много от вас.

Освен всичко това, часовникът притежава няколко фитнес приложения. Всички те, заедно с операционната система на часовника, са разработени от LG – да, устройството върви с последна версия на WebOS базиран софтуер. Преживяването определено ще е различно от такова със стандартния Android Wear.

Снимка: The Verge

А това пък е LG Watch Urbane – по-обикновената версия на тазгодишния умен часовник от LG. Както виждате, видът му е по-стандартен – включва само един бутон под формата на коронка, а също и много елегантна кожена каишка. Корпусът му не е разграфен, но тук можете изцяло да променяте вида на циферблата. Устройството е насочено по-скоро към феновете на класическите костюмарски часовници, като можете да променяте всяка една стрелка и вторичен циферблат. Тялото пък е от неръждаема стомана.

Различното между двата часовника е, че този няма собствена свързаност – нуждаете се от смартфон, ако ще го ползвате. LG тук са заложили на нещо наистина по-стандартно и софтуерът при този модел е Android Wear.

LG Watch Urbane LTE се очаква на пазара в Южна Корея след около два месеца, а Watch Urbane до месец в САЩ и Европа. Цените не са обявени.