Според нов доклад от XDA Developers, следващият за годината флагман от LG, LG V30, няма да има втори дисплей. Това, което направи смартфонът запомнящ се, може би вече няма да е част от дизайна му. XDA твърдят, че имат сигурен източник за информацията и до някъде тя се припокрива нещо, което Еван Блас (@evleaks) бе публикувал преди време. Според Блас също LG V30 няма да има втори малък дисплей над основния такъв, но има и още нещо.

В края на май Блас публикува изтекли рендери на V30, на които се вижда, че устройството има втори дисплей, но той е нещо доста по-различно. Вкъщност този допълнителен дисплей се изважда от самия телефон (като slide Nokia телефоните, или BlackBerry Priv. Само че вместо клавиатура, отдолу има друг дисплей).

Тогава Блас сподели, че рендерите показват ранна концепция за LG V30, която не е ясно дали все още е налице и продължава да се разработва. Така че вариантите са два — или вторият дисплей на V30 ще се промени тотално, ще стане по-голям и ще изпълнява съвсем друга функция, или устройството ще загуби изцяло допълнителния си дисплей и по този начин ще заприлича повече на LG G6. Все пак отбелязваме, че напоследък Galaxy Note серията все повече се доближава до Galaxy S серията, макар при Samsung това също да не бе първоначалната идея.