LG UltraFine 5K Display, който Apple представиха на събитието си през октомври и който е разработен съвместно от двете компании, бива назоваван като идеален външен монитор за macOS устройствата ви. Той поддържа 5K Retina резолюция и може да захранва вашия MacBook, така че от него да не излизат едновременно два кабела. Има обаче един проблем…

Ако новият монитор на LG бъде поставен близо до Wi-Fi рутер, то той няма да работи… При наличие на интернет рутер на по-малко от два метра от LG UltraFine 5K Display, дисплеят постоянно се разкача от Mac устройството, като дори е възможно macOS да замръзне и да се наложи рестарт на лаптопа/компютъра. Това споделят от 9to5mac след тестове на наскоро закупен монитор от LG.

След разговор с отдел обслужване на клиени на корейския производител, представителят обяснява, че мониторът не трябва да се държи близо до Wi-Fi рутер. В случая от 9to5mac са пробвали да свържат LG UltraFine 5K в съседна стая и там нямало никакви проблеми.

Оказва се, че в наръчника на LG UltraFine 5K Display е описано устройството да не се държи „където се наблюдават електромагнитни смущения“. Впоследствие от LG обясняват, че проблемите засягат само монитори с резолюция 5K. Не е ясно обаче дали подобно нещо се получава и при други 5K външни дисплеи от LG, или това се случва само с колаборацията между тях и Apple в лицето на LG UltraFine 5K Display.

Ето че ако сте решили да си купите този жесток монитор, изглежда трябва да се замислите. Имате ли как да го свържете на повече от два метра от рутера ти? Ако ли не, може би този монитор не е най-добрият вариант за вас.