LG G5 официално е тук и отново промени играта

2

LG официално представи своя нов флагман за 2016. Това LG G5, който идва с обновен дизайн, нови функционалности и модулен корпус (до някаква степен), предлагащ възможност да добавяне на различни аксесоари.

Най-интересното в този телефон определено ще е визията и прословутият корпус, за който се спекулираше толкова много. На първо място LG G5 е изработен от метал, което е коренна промяна от видяното през миналата година. Копусът е по-тънък от този на LG G4, със заоблени краища и изнесени встрани бутони за регулиране на звука. На гърба остана само основната камера и бутонът за включване, който както при Nexus 5X, има и сензор за пръстови отпечатъци.

Сензацията е модулът, който може да се вади и така да сменяте батерията, microSD картата или да добавяте аксесоари с допълнителни опции за снимки, музика, а в бъдеще вероятно и още.

https://www.youtube.com/watch?v=anyW8UY9ELg

LG G5 идва с 5.3-инчов QuadHD IPS дисплей поддържащ функцията „Always on“, за който компанията ни подсказа преди дни. Батерията вече е 2800 mAh, което е по-малко от миналогодишния флагман, но с новите възможности на дисплея, това може би няма да е голям проблем. Хардуерът се допълва от Qualcomm Snapdragon 820 SoC (Adreno 530 GPU), 4GB RAM и 32GB вътрешна памет.

G5 наследи всички положителни черти на своя предшественик, като лазерен автофокус, OIS и сензора за цветовия спектър. В допълнение към всичко това имаме пакет от две камери (16МР и 8МР), които могат да заснемат картина до 135 градуса. Блендата отново е f/1.8 (при 8MP камера е f/2.4) и имаме ръчни и автоматични настройки, като сами може да избираме с коя от двете камери да снимаме.

LG G5 е вероятно ще е сред най-интересните телефони, които ще видим през тази година. Имайки предвид всички промени, които компанията отново направи, за да ни даде нещо различно, ако телефонът наистина е толкова добър, корейците имат добри шансове да влязат в ТОП 3 за 2016. G5 се отличава с визията си, но най-вече с възможностите, които предлага, благодарение на модулния си корпус. Това вдига летвата много високо и на съвсем друго ниво. Този смарфон тотално ще промени начина, по който ползваме смартфоните, ще даде огромно полез за изява на всички други брандове, правещи аксесоари. Но най-важното е, че ни дава идея за това какви ще са телефоните утре. Ставайки леко еднообрази, флагманите до днес изглеждаха до голяма степен еднакви. Какво ли ще стане сега?

2 Коментари

  1. Честно казано след LG V10, очаквах повече, разочарован съм.

  2. Нищо не променя. Нито дизайна е нещо уникално, нито някой ще вземе да купува отделни модули при все че ще изхвърли всичко след максимум 2 години.

Comments are closed.