LG G4 е първият смартфон с новия процесор Snapdragon 808 от Qualcomm. Той е шестядрен, като две от ядрата му са Cortex-A57, а другите четири – Cortex-A53. Как се справя това, заедно с 3GB RAM и чипa Adreno 418, предстои тепърва да разберем. GSM Arena обаче се добраха до един от апаратите, който излиза в продажба в Корея утре и успяха да пуснат няколко бенчмарк теста. Вижте какви са резултатите:

 

Както виждате, при AnTuTu 5 и Geekbench 3 тестовете, LG G4 се справя по-добре от G3. Щеше да е плашещо, ако не го правеше. Щестядреният процесор на новия флагман от корейците е далеч зад Samsung Galaxy S6 или пък HTC One M9, а ако от LG искат да постигнат успех, то производителността им трябва да се вдигне. Дали същият хардуер ще остане и за смартфоните, които ще се предлагат извън Корея, все още не се знае. Snapdragon 808 определено не изглежда нещо особено.

При Kraken 1.1 теста виждате една различна картинка. Имайте предвид, че тук колкото по-нисък резултат има един смартфон, толкова по-добре. Така че резултатът за LG G4 пак е същия, за жалост.

Все пак, преди да съдим по тези данни, ще е хубаво да изчакаме устройството да излезе официално и тогава да направим бенчмарк тестовете още веднъж, за по-сигурно.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS