LG Electronics (LG) представи в България флагмана при серията си смартфони – дългоочаквания G3. Специалното събитие се проведе под мотото „Съвършенството е идеалното съчетание на простата идея и гениалното изпълнение” и следва идеята, според която e разработен G3 – „Simple is the New Smart.“ LG си поставя за цел да дефинира ново определение за „глобален смартфон за глобални потребители”.
 

G3 представлява кулминацията на потребителските очаквания, базирана на философията на LG в разработването на продукти, а именно „Learning from You”. Ето защо LG G3, оборудван с най-доброто, което модерните технологии предлагат като възможности, е по-амбициозен от всичко, предлагано до сега от LG.
 

Сред най-ярките характеристики на новия G3 са:

Ÿ  5.5 инчов Quad HD дисплей с 538ppi, четири пъти по-висока резолюцията на HD и почти два пъти по-висока резолюция от Full HD дисплей.

Ÿ  13MP OIS+ (Optical Image Stabilizer Plus / Оптически стабилизатор на картината) камера с революционен Laser Auto Focus (Лазерен Автоматичен Фокус), който може да снима забележителни и поразително ясни снимки за само част от времето, нужно на обикновените камери на телефони.

Ÿ  Полиран метален заден панел, който е лек, не остават пръстови отпечатъци и e най-вече красив.

Ÿ  Аркообразна форма (Floating Arc), която е невероятно удобна, когато смартфонът се държи с една ръка  и въплъщава иновативното дизайн наследство на Rear Key.

Ÿ  Нов дизайн на потребителския графичен интерфейс (GUI), който е в унисон с мотото „Simple is the New Smart“ на G3.

Реалистична картина на дисплея

Разработването на  спиращия дъха Quad HD дисплей на G3 е резултат от дългогодишни иновации в тази сфера. С гъстота на пикселите от 538ppi, Quad HD дисплеят на G3 поставя нови стандарти при картината и изживяването на потребителите. Със своите 5.5 инча, LG G3 може да се похвали със съотношение на екрана от 76.4 процента спрямо целия телефон, с изтънени панели, така че телефонът да предава комфортно усещане в ръката.Друго предизвикателство, с което инженерите на LG са се справили, е това да съчетаят дисплея с висока резолюция на G3 с батерия, чиято технология да е също толкова иновативна. LG оборудва своя G3 с 3,000mAh подвижна батерия, която е оптимизирана така, че да увеличи допълнително ефективността си. Тайната за многократното увеличение на живота на батерията се крие в заместването на метала от катода с графит.
 

Просто Пленителен

Високотехнологичната 13MP OIS+ камера на G3 е проектирана да улавя специалните моменти от живота ни бързо и лесно, благодарение на иновативния си лазерен автоматичен фокус, пръв по рода си в индустрията на смартфоните. Тази технология позволява на G3 да улови най-добрите моменти, дори при слаба светлина, като измери разстоянието между субекта и камерата чрез лазерен лъч. С доказалата се и много популярна OIS+ технология, която за пръв път се използва при  G Pro 2, G3 със сигурност ще впечатли дори и най-взискателните любители на фотографията.G3 предлага и първокласно качество на звука чрез инстинктивни микрофони, които преценяват средата, за да определят оптималното ниво на звук за най-чист запис. С вградения 1W говорител с Boost AMP, потребителите могат да се насладят на видеа и музика, придружени от по-богати звуци и по-чисти тонове.
 

Балансиран и опростен дизайн

Дизайнът Floating Arc на G3, с неговата ергономична арка и тънък страничен профил предоставя невероятно удобен захват за всекидневна употреба с една ръка. Стилното метално покритие с матиран завършек помага на G3 да изглежда изчистен, както и предпазва от пръстови отпечатъци. Телефонът ще се предлага в пет цвята: черен металик, копринено бяло, искрящо златно. Като допълнение към външния му вид, LG избират минималистична визия на интерфейса, съчетана с опростени графики. Кръглият мотив в графиката на интерфейса е вдъхновен от формата и концепцията на логото на LG, така че отразява не само уникален стил, но и идентичност.
 

Опростен UX, напомнящ за простите удоволствия

Ÿ  Умна клавиатура: Адаптивната технология учи докато пишете, помагайки Ви да въвеждате по-бързо и с по-малко грешки. Височината на клавиатурата може да бъде регулирана за по-добро напасване с ръцете на потребителя, както и отделните бутони могат да бъдат персонализирани с често използвани символи за по-бързо въвеждане.
 

Ÿ  Умно напомняне: Също като личен асистент, Smart Notice помага с предложения и препоръки според поведението на потребителя и различната употреба на телефона и местоположението.
 

Ÿ  Умна сигурност: Понеже LG разбира важността на това, личната информация да бъде защитена, G3 предлага редица засилени мерки за сигурност като:
 

Knock CodeTM, който позволява на потребителите да отключват телефона си с поредица от потупвания.
 

Content Lock поддържа личните данни и файлове в безопасност и скрити когато споделяш G3 с приятели или го свързваш с компютър.
 

Kill Switch предоставя на притежателите на G3 възможността да деактивират телефона си от разстояние при евентуален случай на кражба.
 

LG също предлага колекция от нови висококачествени аксесоари, създадени специално за G3: специален QuickCircleTM калъф, предлагащ се в пет цвята, който предоставя бърз достъп до често използвани функциикато обаждане, писане на съобщения, слушане на музика и използване на камерата – всичко това от специален QuickCircle прозорец, без да е нужно отваряне на капака;  LG Tone InfinimTM (HBS-900) стерео слушалки, проектирани в сътрудничество с Harman/Kardon, Bluetooth, които предоставят перфектно качество на звука, заедно със стилен дизайн – направени с технология за прибиращ се кабел и бързи бутони за лесен достъп и търсене;Безжично зарядно.
 

Основни Спецификации:

 • Ÿ  Chipset: Qualcomm Snapdragon™ 801 (up to 2.5GHz Quad-Core)
 • Ÿ  Дисплей: 5.5 инчов Quad HD IPS (2560 x 1440, 538ppi)
 • Ÿ  Памет: 16/32GB eMMC ROM / 2/3GB DDR3 RAM / слот за microSD (най-много 128GB)
 • Ÿ  Камера: Задна 13.0MP с OIS+ и лазерен автоматичен фокус Laser Auto Focus / Предна 2.1MP
 • Ÿ  Батерия: 3,000mAh (подвижна)
 • Ÿ  Операционна система: Android 4.4.2 KitKat
 • Ÿ  Размер: 146.3 x 74.6 x 8.9mm
 • Ÿ  Тегло: 149g
 • Ÿ  Мрежи: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
 • Ÿ  Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC,
 •   SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0
 • Ÿ  Цветове: черен металик, копринено бяло, искрящо златно.
 • Ÿ  Други: Smart Keyboard, Smart Notice, Knock CodeTM , Guest Mode и други.