Звук, браузър и свързаност

След като вече е доста модерно телефоните да притежават уникален звук, LG G2 се оказва първия смартфон на пазара днес, който разполага 24 bit/192kHz Hi-Fi възпроизвеждане. Сега потребителите могат да чуят толкова реално ниво на аудио, което не е било възможно до сега в един смартфон. Трябва да благодарим и на Dolby mobile, който също се грижи за подобрението на звука.

Интерфейсът на музикалния плейър също е много приятен и лесен за работа. A натиснете и задръжте върху обложката на албума ще изведе меню за търсене, като можете да изберете къде да търсите. Опциите са в YouTube, музикалната ви колекция или просто в интернет. В настройките ще намерите меню за персонализация на еквалайзъва или избор от няколкото готови режима.

Като цяло звукът е много чист и добре балансиран. През новите QuadBeat 2 слушалки ще усетите едно прилично преживяване, но за съжаление при максимално увеличение на звука се усеща, че всъщност можеше и още малко да се пипне максималната стойност. През високоговорителят също може да получите качествен звук, като имаме само малка забележка при високите. Също така ще забележите, че ако слушате през високоговорителя от далече всичко е ОК, но когато приближите телефона се забелязва осезаема загуба на звука от срещуположната на говорителя страна. Отначало се заблудихме, че колонките са две, но всъщност, когато закриете едната решетка ще видите, че G2 има само едно говорителче.

LG G2 предлага заводски браузър, което е стандартно за моделите на компанията. Разбира се, по всяко време може да си свалите и ползвате някой друг, но тук ще кажем нещичко за стоковия. В общи линии нещата могат да се сведат до – чудесен. Освен стандартните глезотии, като споделяне на страницата, търсене, Desktop режим и запазване за четене в Offline режим, той е снабден и с функцията Capture plus. Чрез нея може да направите screenshot на цялата страница или само част от нея. Освен това скоростта на зареждане на страници и прескачането в табовете е отлична.

По отношение на свързаност имаме Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, GPS с A-GPS поддръжка и GLONASS, Bluetooth v4.0 с A2DP, LE и Infrared port. Разбира се, няма как и без NFC услугата. Near Field Communication (NFC) е набор от стандарти за смартфони и подобни устройства за установяване на радио комуникационна връзка помежду им, чрез докосване едно в друго или поставяне в непосредствена близост, обикновено не повече от няколко сантиметра. NFC е способен на много повече, отколкото безконтактно плащане. Можете да създадете NFC таг, който насочва браузъра на вашия LG G2 към конкретна уеб страница или място в Google Maps. NFC може да се използва за рекламни плакати и други материали. Прилича много на QR кодовете, с изключение на това, че NFC е по-лесен за потребителя и способен на много повече.

LG G2 разполага и с DLNA. Това е технологията, проектирана да действа като мост между различните устройства, така че да можете да гледате на телевизора филм, който е на компютъра или телефона, да слушате на стерео уредбата си MP3 от смартфона и т.н. DLNA хардуерът е проектиран така, че да работи в домашна мрежа. Тя може да е жична или безжична. За да е по-качествено споделянето е желателно мрежата да е 802.11n Wi-Fi.
Li-Ion 3000 mAh батерия, която е проектирана да се възползва максимално от вътрешното пространство прави LG G2 повече от готов за работа на пълен работен ден при игри и т.н.