Интерфейс и софтуер

 

 

Софтуерът от своя страна може би не е толкова добър, колкото визията на LG G Watch R, но запомнете ми думите – това ще се промени. Спомняте си, че Android Wear беше представен на Google I/O преди близо година и тези часовници са първите, които работят с нея. Може да се каже, че е нормално да има неща, които все още да липсват, неща които не работят и такива, които имат нужда от подобрение. Google направи крачка напред като пусна Android Wear с идеята да даде шанс за развитие на тези джаджи и да унифицира начина, по който да изглеждат и да работят Android базираните носими устройства. Не мога да кажа, че успя от раз, но определено виждам голямо бъдеще.

LG G Watch R, както и всеки друг Android Wear часовник, не може да прави почти нищо без телефон. Android телефон. Тези неща не работят с iOS, тъй че не се опитвайте. За да го ползвате, ви трябва Bluetooth връзка със смартфона. След като минете началните стъпки и се запознаете с функционалностите, стигаме и до самия часовник. Най-важното е да се показва часът все пак, така че тук това е изпълнено чудесно. Големият дисплей предлага чудесна картина към богатия на визии часовник. От LG поне са се постарали да добавят една камара разновидности, които може да си ги сменяте както от самия часовник, така и от телефона. Има класически, няколко наистина откачени и неразбираеми визии, както и няколко наистина гъзарски, които ще ви направят център на внимание.

Встрани от тези визуални модификации, които може да правите, G Watch R позволява да си водите бележки, да задавате напомняния, да контролирате музикалния плеър, да ползвате хронометър и да измервате сърдечната честота. В общи линии това са нещата, които може да правите на часовника. Безспорно от всичко най-яко е ползването на навигацията, която е тип завой-по-завой. Особено полезно, докато карате например.

Ако погледнем нещата от другата страна, за всичко останало часовникът ви е само един външен бутон на телефона, [rquote]Софтуерът тепърва ще показва възможностите си[/rquote]ако мога така да го нарека. Ще виждате, че някой ви звъни, но не можете да говорите през него. Може да вдигнете или затворите, но след това пак трябва да ползвате телефона. Видях ползва в това, когато бях със слушалките и реално се получи номера така. Друго, което може да го приспаднем към графа „кофти преживявания“ е фактът, че кръглият дисплей малко реже буквите на моменти. Това е проблем, който все още няма решение.

Иначе, часовникът може да го ползване за гласови команди. С гласа си имате възможност да управлявате и Google Now, като го активирате казвайки „Ok, Google“. Това не беше сред често ползваните неща от мен, но все пак трябва да го отбележим.