Вчера LG G Flex 2 беше представен официално и у нас, като във видео по-горе ще ви го покажа набързо, а скоро може да очаквате и подробното ми ревю. Телефонът вече се предлага в Мтел на цена от 48,98 лева на месец с тарифния план „Мтел трансфер XL 5GB“. С него в общи линии имате неограничени разговори с всички мрежи и 5GB мобилен интернет на месец, като за това ще плащате такса от 20,94 лв при сключване на двугодишен договор. Смартфонът може да бъде намерен и в брой за 1049 лв, а всеки, който го купи, ще получи като подарък Bluetooth слушалки LG HBS-730, но това е ексклузивно за Мтел.

ВИЖ ОЩЕ: РЕВЮ НА APPLE IPAD AIR 2

И така, LG G Flex 2 е с 5.5-инчов Plastic OLED 1080р дисплей за разлика от своя предшественик, който е с 6-инчов екран. Другата промяна е, че тук е използвано Gorilla Glass 3 от Corning, което е минало през специална химическа обработка, която го прави 20% по-здраво и то най-вече в краищата на екрана, където очевидно издръжливостта на Gorilla Glass не е толкова голяма. На пръв поглед картината от този дисплей определено е много добра и идеята на LG да предложат онова усещане все едно сте в кино я има и тук, макар че реално това няма как да го усетите толкова с телефон. Още по-малко, когато диагоналът на дисплея е намален.

LG G Flex 2 е с 13-мегапикселова OIS задна камера с лазерен автофокус, каквато имаме и при G3. Предната е 2.1 мегапиксела, което може би ще е разочароващо за част от потребителите, които искат да правят уникални селфита. Все пак основната камера е по-важна и се надявам с лазерения автофокус да могат да се правят снимки, достойни да се съпоставят с тези на G3.

[cquote]Със сигурност ще подложа всичко това на тест[/cquote]

LG G Flex 2 е с новия 64-битов процесор нa Qualcomm – Snapdragon 810 с тактова честота от 2.0GHz. В допълнение към характеристиките имаме и 2GB или 3GB DDR4 оперативна памет, а вградената е 16/32GB, като имаме и слот за microSD карта. Капацитетът на батерията е 3000mAh, като тя ще може се зарежда до 50% за 40 минути. Подобрения има и в покритието на задния панел, което вече заличава драскотините за 10 секунди при стайна температура, докато при G Flex това отнемаше около 3 минути.

Flex 2

Устройството е с най-новата версия на операционната система на Google – Android 5.0 Lollipop. Интерфейсът е запазил стила на LG G3, а именно изчистен и функционален. Със сигурност ще мога да ви разкажа още за него в ревюто, което ще му направя, тъй че следете Smart News за още информация от света на Smart Културата.