LG Electronics (LG) ще покаже новата си гама от 21:9 ултра широки монитори на международното изложение за потребителска електроника CES® 2015 в Лас Вегас между 6-9 януари. Фокусът ще бъде върху първия в света ултра широк монитор, съвместим с технологията AMD FreeSync, която гарантира непрекъснати и плавни движения по време на бързи игри. По данни от световното изследване за компютърни монитори на IDC „Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker“, LG е световен лидер по продажби в сегмента на мониторите през последните седем фискални тримесечия (данни от Q3 2014) с пазарен дял от 77.3% при 21:9 мониторите.

ВИЖ ОЩЕ: Най-добрите авторски материали в Smart News за 2014

Утра широк 21:9 гейминг монитор с технология AMD FreeSync

LG 34UM67 е първият 21:9 ултра широк гейминг монитор на LG, който е специално създаден за игри с интензивна графика. Технологията на AMD FreeSync премахва проблема с накъсването на изображенията на екрана при игрите, познат като „screen tearing“, който се получава, когато монитора и графичната карта не са синхронизирани. Технологията FreeSync гарантира най-плавната и най-безпроблемна игра, генерираща непрекъснато движение без загуба при честотата на кадрите.

“Технологията AMD FreeSync е новаторска технология при мониторите, базирана на отворени стандарти, която елиминира накъсването и насичането – едни от най-големите проблеми при компютърните игри в последните 30 години,” каза Рой Тейлър, корпоративен вицепрезидент на ISV/IHV Partner Group, AMD. “Щастливи сме, че LG Electronics работи с нас за създаването на наистина страхотни AMD FreeSync дисплеи като ултра широкия LG гейминг монитор.”

Ултра широкият гейминг монитор има и изключително ултра широко поле на гледаемост (FOV), което дава възможност на геймърите да подобрят играта си, като разкриват скрити места, които са били невидими на стандартните 16:9 монитори. Стабилизаторът на черен цвят в монитора осветява тъмни сцени и помага ясно да се разграничат дълбоките черни области от играта, където може да се крият предмети или врагове. Режимът Dynamic Action Sync минимизира входния лаг и така играта наистина се играе в реално време. Много популярни игри като Battlefield 4, World of Warcraft и ArcheAge в момента поддържат резолюция 21:9, а в бъдеще се очаква още повече игри да поддържат тази резолюция.

Първият в света извит 34-инчов 21:9 монитор с обширен екран

Извитият 34-инчов ултра широк монитор на LG (модел 34UC97) с резолюция Quad HD (3440 x 1440) използва в максимална степен площта на екрана. Той позволява на професионалистите от креативните сфери като графични дизайнери или фотографи да разглеждат повече изображения под формата на миниатюри (thumbnails), а създателите на медиа съдържание могат да разглеждат по-дълги поредици от изображения или графично представяне на звук. Собствениците на Mac ще извлекат още повече полза от монитора, тъй като той е съвместим с Thunderbolt™ 2 с възможности за високоскоростни трансфери на масиви от данни. Извитият дисплей допълнително спомага за потапянето на потребителите в игровото преживяване.

Благодарение на 178-градусовия ъгъл на гледане на дисплея с превключване в равнината (IPS), който пресъздава цветовете в 99% от цветовата палитра sRGB, вече няма изкривяване на цветовете под какъвто и да е ъгъл. Цветовата прецизност на монитора, ъгъла на гледане и цветовата палитра sRGB са сертифицирани от TÜV Rheinland и Intertek и са валидирани от UL.

21:9 извит ултра широк мулти дисплей с подобрена производителност

Извитият ултра широк 21:9 мулти дисплей (модел 34UC87M) предлага множество мулти дисплей опции за настройване, увеличавайки нивата на производителност на монитора за търговци на фондовите борси и други професионалисти от финансовите сфери, които трябва да следят големи количества данни едновременно. Този монитор може да се използва като работна станция за търговия на акции или като голям дашборд, на който са изобразени графики, цифри или поръчки на всеки екран, позволявайки на потребителя да разгледа по-широка гама от информация.

Дигитален кино 4K монитор с превъзходно управление на цветовете  

LG ще покаже и  своя Digital Cinema 4K монитор (модел 31MU97) с 4K резолюция (4096 x 2160), при който има повече пиксели от стандартната Ultra HD резолюция (3840 x 2160). Той не само показва 4K съдържание, така както е създадено в оригинална резолюция, а и е подходящ за обработка на процеси в така наречения дигитален интермедиат (DI). Покривайки над 99.5% от цветовата палитра на Adobe, той е идеалният монитор за прецизно управление на цветовете.

“Премиум моделите на ултра широките 21:9 монитори от LG са създадени, за да удовлетворят уникалните нужди на потребителите,” каза Ин-кию Лий, старши вицепрезидент и оглавяващ дивизията за телевизори и монитори в LG Electronics Home Entertainment Company. “В индустрията отдавна вече е отживелица да се мисли, че един вид дисплей е подходящ за всички видове потребители. Като пресметнем количеството време, което прекарваме пред мониторите, излиза че има сериозна нужда от специализирани монитори в нашия живот.”

Посетителите на CES 2015 могат да се отбият на щанда на LG (Convention Center Лас Вегас, централна зала #8204) от 6-9 януари, за да разгледат гамата от новаторски монитори на LG.