lg1

Тези дни в LG сигурно всички са поне една идея по-усмихнати и удовлетворени – според най-новите данни на компанията тя може да се похвали с рекордни продажби и печалба през третото тримесечие на 2014-та.

Ако говорим в цифри, LG са успели да продадат цели 16,8 милиона смартфона в този период. Е, броят е по-малък от впечатляващите 19 милиона, които са пласирали китайците от Xiaomi, изстрелвайки се на трето място в света след Samsung и Apple, но въпреки това хората от LG има защо да са доволни. Продажбите им на смартфони са се увеличили с 39% в сравнение със същия период на миналата година и с 16 % в сравнение с предното тримесечие.

Виж още: Xiaomi не си поплюва – вече е третият най-голям производител на смартфони в света

В същото време компанията регистрира и рекордна печалба – приходите за периода са $4.14 милиона, от които оперативната печалба е $163 милиона. Цифрите не са изглеждали толкова добре за LG от далечната 2009-та година насам. Компанията очаква възходящата тенденция да продължи, въпреки все по-ожесточаващата се конкуренция на мобилния пазар. Според специалистите от LG нарастването на интереса от страна на потребителите към техните продукти и съответно на приходите се дължи най-вече на успешните G и L серии, както и на иновациите, които компанията се опитва да предложи с водещите си устройства.