Ако все още не сте запознати, Samsung и LG са двете най-големи компании в Корея, който водят множество корпоративни състезания. Например, ако LG пуснат 100-инчов 4K телевизор, може да бъдете сигурно, че Samsung веднага ще се появят с 101-инчов такъв. Затова не трябва да се учудвате, че няколко месеца след като Samsung пуснаха смарт хладилник с вграден таблет, LG направиха своя подобна версия, подобрена, разбира се.

Докато Family Hub с Tizen на Samsung беше с 21.5-инчов дисплей, хладилника на LG – Smart InstaView Door-In-Door пристига с още по-голям екран – 29-инчов. Този дисплей е закачен към един от USB-connected compute sticks на Intel, като превръща устройството в таблет с Windows 10 и Cortana. На него ще може да вършите.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Точно както досегашните door-in-door продукти на LG, Smart InstaView дисплея ще показва, какво има в хладилника, без да е необходимо да го отваряте. Благодарение на софтуера, може да разберете в кои части се слагат храни без глутен, или млечните продукти. Има също и вграден Bluetooth спийкър, който е разположен над главното вътрешно отделение. Не е ясно обаче дали ще може да го чувате, когато вратите са затворени.

LG, както винаги не споменават предварително каква ще е сумата, но можем да предположим, че скоро ще излезе официално и определено няма да е евтин. Като вземем предвид Family Hub на Samsung, който е около $4,000, си представяме, че смарт хладилника на LG ще бъде по-скъп, отколкото можем да си позволим повечето от нас. Това обаче не означава, че сами не можем да си направим такъв хладилник. С един таблет поддържащ Windows 10, малко лепило и много въображение, всичко е възможно.