lg-g-glex

От LG доста бързо отрекоха спекулациите на Korea Times, според който от южнокорейската компания обмисля да си сътрудничи с Huawei в името на съживяването на бизнеса на корпорацията.

LG са коментирали темата пред The Verge, заявявайки, че от компанията не са водили преговори с представители на Huawei нито сега, нито в миналото.

Забележителна е обаче агресивната политика на южнокорейците, които са побързали да отхвърлят слуховете, колкото се може по-бързо. Според източника на Korea Times от LG спешно търсят решения, които да подобрят техните смартфон устройства, които бяха задминати от китайците по брой разпространени до ритейлърите бройки.

По-слабите продажби на LG се коренят в невъзможността на компанията да предлага и разпространява по-агресивно своите смартфони, така че те да се превърнат в по-желани и разпознаваеми.

Имайки предвид сравненията между политиките на двете корпорации, можем да кажем, че едно такова сътрудничество би било от полза за южнокорейците. На този етап обаче всички спекулации бяха твърдо отречени, но ние ще останем нащрек.

Сподели
Предишна страницаТоп инженер от Microsoft напусна в посока Google
Следваща страницаSpotify пристига за телевизорите LG Smart
Силвия Янчева е технологичен журналист и редактор на Smart News. Работила е в дирекция на МВнР и била е част от екипа на първата демократична онлайн медия Policymic. Като най-голяма своя страст определя спорта, който е неизменна част от ежедневието й от години насам. Интересува се и от политика, Психология, PR, Фотография, и социални мрежи. За контакти: yancheva@smartnews.bg