LG-G-Flex1

От LG обявиха финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на 2013, както и за цялата изминала година. Компанията е реализирала приходи от 53,10 милиарда щатски долара, от които нетната печалба възлиза на 203,65 милиона за цялата 2013 г.

Корейците отчитат 18% увеличение на годишните им приходи от бизнеса с устройства за дома, като брутния доход от мобилния сегмент се е повишил с 29% спрямо 2012 г.

LG също така разкриха, че 13,2 милиона смартфона са напуснали фабриките им през 2013 г., което представлява впечатляващите 54% увеличение спрямо предишната година. Цифрите включват и продажбите на LG G2 и Nexus 5.

По време на Световния мобилен конгрес (MWC), който ще се проведе следващия месец, най-вероятно ще станем свидетели на новия флагман на компанията – LG G Pro 2. Слуховете са, че устройството ще притежава внушителни характеристики. Ако новият смартфон на компанията се окаже успешен, LG отново ще могат да се похвалят с повишение на продажбите за 2014 г.

Очаква се също така компанията да пусне LG G Flex в продажба на американския и европейския пазар. Съдейки по интереса към устройството в социалните мрежи, смартфонът може да се превърне в поредния успешен модел на корейския гигант.