LG LifeBand Touch

LG LifeBand Touch

LG обяви официално подробности за своите най-нови продукти – фитнес тракера LifeBand Touch и слушалките Heart Rate Monitor Earphones, които следят сърдечния ритъм. Двете устройства ще бъдат на разположение на потребителите от 18 май.

LifeBand Touch разполага с акселерометър и алтиметър, за да предостави точни данни зa вашите тренировки, като може да се синхронизира чрез приложенията LG Fitness, RunKeeper, MyFitnessPal и MapMyFitness с вашето Android или iOS устройство. На 0.9-инчовия OLED дисплей можете да следите и вашите съобщения, входящи повиквания и да контролирате музикалния си плейър.

LG Heart Rate Monitor Earphones

Що се отнася до слушалките Heart Rate Monitor Earphones, освен стандартната функция за слушане на музика, те могат да следят сърдечния ритъм, чрез сензор, подобен на този за пръстови отпечатъци, който осигурява информация за кръвния поток. Устройството може да се синхронизира чрез Bluetooth с вашата LifeBand Touch гривна или директно със смартфона ви, а ако използвате приложението LGFitness, то ще ви информира периодично чрез звуков сигнал за пулса и нивото на кислород в кръвта. Компанията не дава подробности за цените на двете устройства и за тях явно ще трябва да изчакаме появата им по магазините.