Корейският разработчик на електроника LG обяви някои от функционалностите на своя нов смартфон G7 ThinQ, който предстои да излезе на пазара скоро. Компанията залага на нарастващото използване на телефоните като музикален плеър и предлага на феновете редица нови опции, подходящи за слушане на музика.

Първата сред тях се нарича Boombox Speaker, който според компанията може да увеличи нивото на звука с до 6dB, както и да удвои нивото на басите. Говорителят е вмъкнат в телефона и към него е добавено своеобразно пространство за резониране, което може да подобри още повече звученето. Това на практика премахва нуждата от външна колонка към смартфона.

Следващата иновативна опция, представена от LG е т.нар. DTS:X 3D Surround Sound. Технологията е създадена за по-големи музикални системи и има за цел да създаде качествен 3D звук както при слушане на музика, така и при гледане на филми.

LG залага на традициите и включва Hi-Fi Quad DAC в новия си модел G7 ThinQ. От компанията уточняват, че DAC разполага с четири цифрово – аналогови конвертора и подобрява прецизността на звука, ограничавайки хармоничното изкривяване до 0.0002 процента.

В добавка от LG съобщиха, че новият смартфон ще поддържа и формата MQA, който поддържа високо качество на звука, но заема значително по-малко пространство.