Китайските производители сериозно настъпват световния пазар. Това е видимо от резултатите, които компаниите споделя публично. Ето че още един производител от Азия – LeTV – се опитва да пробие в САЩ и Европа. Заедно с Qualcomm днес, те представиха своя нов смартфон Le Max Pro, който ще бъде прославен като първия такъв с процесор Snapdragon 820.

Ако ви е интересно какво представлява Le Max Pro, ще ви споделим – той е 6.33-инчов гигант. Екранът му е с резолюция 2560 x 1440 пиксела, притежава четри процесорни ядра Kryo от Qualcomm, с тактова честота 2.2GHz всяко. Графичната карта е Adreno 530, а оперативната памет – 4 GB. Още – имаме избор между 32, 64 или 128 GB вътрешна памет, 3,400 mAh капацитет на батерията, 21-мегапикселова камера и ултра-бърз скенер за пръстови отпечатъци на задния панел.

letv-le-max-pro

Въпросът обаче е, как ще се справи Le Max Pro? Не само от хардуерна гледна точка, ами и на пазара. Това е въпрос, който всички си задават, защото китайските компании все още не са чак толкова популярни – хората им нямат достатъчно доверие. Е, може би ще разберем, тъй като LeTV пускат най-новия си смартфон в САЩ и Европа скоро и тогава ще можем да чуем повече.