Lenovo-Thinkpad

След като IBM официално продадоха голяма част от подразделенията за компютри на Lenovo преди години, голяма част от собствениците на легендарната серия лаптопи ThinkPad изразиха своето възмущение от модернизирането от страна на Lenovo.

Китайската компания успя да се справи с критиките, както и се наложи като световен лидер в производството на настолни и мобилни компютри. В официалния им блог президентът на отдела за корпоративна идентичност и дизайн представи идеята си за връщане към старите традиции на ThinkPad от IBM епохата. Публикувани са снимки, които разкриват концепции за създаване на нови лаптопи, създадени в духа на старите ThinkPad-ове. Според Дейвид Хил тези хипотетични модели ще бъдат с дебелина на корпуса от 18 милиметра, което ги прави много удобни за работа. Той уточнява ,че представя тази идея публично, с желанието да привлече мнението на клиентите на Lenovo за техните виждания относно цялостното развитие на ThinkPad.

Важно уточнение е, че създаването на ретро модел ThinkPad изисква огромни усилия за правилно проектиране, както и добра реализация на пазара. Дейвид Хил не обещава, че компанията ще предприеме тази стъпка, но потребителите могат да се изкажат по въпроса. Убедени сме, че Lenovo ще склонят, ако мнозинството одобри идеята.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS