lenovo magic view

Lenovo е най-големият продавач на PC-та в света, но изглежда производителят иска да насочи погледа си и към други пазарни ниши. На конфренецията си Lenovo Tech World китайската компанията показа доста интересни концепции на умен часовник с два екрана и смартфон с лазерен проектор.

Часовникът Magic View притежава малък втори дисплей, като Lenovo казва, че на него може да се виждат 20 пъти по-големи изображения в сравнение с показваното на стандартното лице. По този начин ще се реши един от основните проблеми при тези устройства, а именно прекалено малкият екран. За момента показаното от Lenovo е само прототип в ранна фаза на разработка и не представлява най-красивата джаджа, за която бихте избрали да си дадете парите. Компанията също така трябва да поработи и върху практичността на втория дисплей, тъй като на конференцията беше демонстрирано, че потребителите трябва да го приближат близо до окото си, за да видят уголомените изображения.

Втората концепция на Lenovo е за Smart Cast – първият в света смартфон тип лазерен проектор. Това устройство използва технологията за прожектиране на видео, изображения и тъчскрийн клавиатури на стени, под и всякакви други повърхности. Според Lenovo това е функция, която ще направи телефона много по-използваем от компютрите. „Със Smart Cast потребителите ще могат да виждат две различни видеа по едно и също време – едното на екрана на телефона, а другото ще бъде прожектирано, и да играят игри“, казват от Lenovo.

lenovo-phone.0

Янг Юанкинг, главният изпълнителен директор на Lenovo, каза че иска компанията да се превърне в добре приета потребителска марка в света и да бъде виждана като лидер в технологиите и иновациите. Това показва, че китайският производител има намерението да се изправи срещу доминиращите в момента имена като Apple и Samsung.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS