Това, което виждате по-горе, е трейлърът за осемдесетарския епос “Kung Fury”. Това е кратък, 30-минутен филм, който е вдъхновен от old school екшъните и е по-безумен, отколкото можете да си представите. Сценарист, режисьор и главен герой е абсолютно неизвестният Дейвид Сандбърг, който успешно финансира проекта си чрез Kickstarter, събирайки 630 000 долара – три пъти повече от първоначално зададената цел от 200 000.

Филмът е абсолютната дефиниция за indie продукция – неизвестен режисьор, абсолютно неизвестни актьори и е финансиран чрез кампания за набиране на средства. Защо тогава толкова много хора са луднали по него? Дори вие може би не разбирате за него от тази статия. Причината е точно, че “Kung Fury” е абсолютно безумен. Главният герой, бивше кораво ченге,  бива “хакнат” назад във времето благодарение на един Nintendo Power Glove, където трябва да се бие със злия кунг фу майстор Адолф Хитлер (още познат като Кунг Фюрер). За добро или лошо обаче, Кунг Фюри (така е името на главния герой) се озовава прекалено назад във времето, където се възползва от помощта на сексапилна жена-викинг, яздеща динозавър и нейния бог-великан Тор. Има още много експлозии, аркадни игри-роботи, бой, още експлозии и… експлозии.

Сега ме разбирате, нали? Добре, защо ви споменавам за този филм, след като очевидно шансът да го гладаме тук в България е много близо до нулата? Не е точно така. Около “Kung Fury” се вдигна толкова много шум, защото Дейвид Хаселхоф (който също участва, да) написа парче и видео клип към него, които играят ролята на епичен саундтрак към продукцията. Точно това направи така, че филмът да бъде забелязан от повече хора, между които и майстора на абсурдните екшъни Робърт Родригес. Той е купил “Kung Fury” и ще го излъчи по своята кабелна телевизия El Rey Network на 28 май.

Та все пак има надежда – 30-минутният екшън филм е получил възможността да бъде излъчен и на филмовия фестивал в Кан, а скоро ще бъде и онлайн. Тъй че стискайте зъби! О, освен това, режисьорът Дейвид Сандбърг е в преговори за пълнометражна версия, каквото и да значи това.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS