Новият начин на Apple за споделяне на вашите контакти

Споделянето на информация за контакт току-що стана много по-лесно за потребителите на iPhone. С всяка нова актуализация на версията, те знаят, че ги очакват изненади. Тези, които са стигнали до iOS 17, могат да се възползват напълно от новата функция NameDrop.

iOS 17 е достъпен за изтегляне, а чисто новият iPhone 15 е вече е наличен. Това означава, че феновете на Apple най-накрая могат да си поиграят с вълнуващите нови функции, които компанията загатва от месеци. Интересните допълнения включват режим StandBy и приложението Journal. Сред новите функции на iPhone е NameDrop. Чрез нея може да споделяте контакти.

Тя ви позволява да споделяте номера си само с едно докосване на телефона.

Пускането на iOS 17 и NameDrop следва обявяването на серията iPhone 15, Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2. Вече може да се възползвате от серията iPhone 15, както и новите попълнения в семейството на Apple Watch.

NameDrop ще застигне Apple Watches по-късно тази година. Към момента потребителите на iPhone са единствените хора, които имат достъп до функцията. Тя е лесна за използване.

Какво е NameDrop?

NameDrop е най-новият начин потребителите на iPhone да споделят информация за контакти помежду си. Вече не е нужно да диктувате телефона си на непознати. Всичко, което трябва да направите, е просто да докоснете телефоните си, за да размените желание данни.

Кога мога да използвам NameDrop?

Ако сте потребител на iPhone, NameDrop е достъпен за вас, след като актуализирате до iOS 17. Нужно е да държите своя iPhone близо до този, с който искате да споделите информация. Ще може да избирате какви данни да споделяте с други хора, така че няма нужда да се тревожите от конфиденциалността.

Всичко, което трябва да направите, е да поставите вашия iPhone близо до желания получател на вашия NameDrop и сте готови. След като поставите телефоните заедно, ще се появи плакат за контакт. След това ще разполагате с опцията просто да получите контакта или да изпратите своя обратно.

Не всеки ще бъде фен на тази нова функция и ако попадате в тази категория, Apple ще ви покрие. Всичко, което трябва да направите, е да отворите приложението Настройки и след това да докоснете Общи. Отидете до раздела AirDrop. След като го отворите, просто изключете опцията Събиране на устройства.