Концепция за iPhone 8

Японският сайт Nikkei докладва, че следващият iPhone, за сега назован като iPhone 8, ще бъде с OLED дисплей. Изцяло стъкленото устройство се очаква на пазара през есента на 2017 година и би трябвало да бъде представено с още редица новости, вкючително и преместване на Touch ID четеца на задния панел.

Nikkei се позовават на изказване на новия главен изпълнителен директор на Sharp, които изглежда ще работят по OLED екраните. След  като Foxconn купиха Sharp по-рано тази година, Женг-ву Тай бе назначен като CEO за японската компания. Според доклада, поне iPhone 8 Plus ще бъде с OLED. Очакват се още два различни варианта на смартфона, включително и 5-инчов такъв.

Колкото до това къде ще бъде произвеждан новия дисплей, Nikkei посочват, че това може да става и в САЩ. По думите на Тай,

„Към момента ние стоим OLED фабрика в Япония. Можем да правим OLED панели и в САЩ. Ако нашите клиенти желаят това, възможно ли е изобщо да им откажем?“

Според друга информация, OLED дисплеите за Apple ще бъдат произвеждани и от Samsung. Това не е учудващо, тъй като знаем, че Apple предпочитат да имат по няколко различни доставчика за частите си.