Възможно е Apple да преминат към индустриалния стандарт в лицето на USB Type-C като порт за следващия iPhone, вместо той да ползва досегашния Lightning такъв. Това твърди нов доклад от The Wall Street Journal, който обаче може да се интерпретира и по различен начин.

От една страна изборът на USB Type-C е логичен — все пак Apple пуснаха новите MacBook устройства с такъв. Както казахме също така, USB-C вече е индустриален стандарт, така че защо Купертино да не се присъединят? И без това смартфоните им вече нямат аудио жак, нека поне има как да бъдат използвани USB Type-C слушалки…

По-горе споменахме обаче, че докладът на WSJ може да бъде интерпретиран и по друг начин. Възможно е Apple да сменят не порта на iPhone, а другия край на USB кабела — този, който се включва в компютър или в мрежата чрез адаптер. Тъй като MacBook Pro вече претежава само USB Type-C портове, то Apple може да са решили да ни позволят да зареждаме своите iPhone-и през лаптопа без нужда от някакви допълнителни адаптепи. Това може да значи, че остарелият USB-A порт ще се превърне в USB-C такъв.

Ако се замислим, от една страна второто звучи много по-вероятно. А може кабелът да стане USB Type-C и от двете страни. Така няма да сбъркате както и да го завъртите.

Останалата част от доклада, както можете да се досетите, повтаря неща, които вече сме чували — че Apple ще представят три iPhone устройства; че поне едно от тях ще е с OLED и закривен от двете страни екран и че премиум модела при iPhone 8 вероятно няма да има Home бутон. Както винаги, остава ни само да чакаме.